RİBON ürünümüzün detaylı bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.
Biz Elecom.com.tr olarak RİBON, wax resin ribon, etiket, 110x74 ribon, 110x300 ribon, barkod yazıcı sarf malzemesi, ribon, etiket fiyatları, optik etiketi, kuyumcu etiketi, termal etiket, gibi ihtiyaçlarınıza cevap vermekteyiz.

 

RİBON SEÇİMİ 

Barkodlama veya etiketleme  işleminde kullanılacak olan etiket ve ribon seçiminde yeterince dikkat edilmemesi etiketlerin soyulması, tarayıcıların bir kaç denemeden sonra iyi basamaması veya çok kolay çizilen ve lekelenmiş bir baskıya yol açar. Ribon ve etiketlerin dayanıklılığı çevre ve istenilen süreye uygun olmalıdır. Sıcaklık, nem, ışık, aşınma, kimyasallar, eskime vb. gibi etkiler etiketin okunabilirliğini etkileyecektir. Bu sebeble yapacağınız işleme göre uygun ribon ve etiketi seçmeniz büyük önem arz etmektedir.

Çoğu kullanıcı, nokta matrisi ve lazer teknolojisi konusunda bilgi sahibidir. Nokta matris yazıcılarda genellikle pin beslemeli etiketler, lazer yazıcılarda tabaka beslemeli etiketler kullanılır. Bununla birlikte, barkodlama söz konusu olduğunda, herkes doğrudan termal ve termal transfer baskıya aşına değildir. Doğrudan termal baskı ile görüntü doğrudan kağıda yakılır ve ısıya duyarlı kağıtla geleneksel bir faks makinesine benzer şekilde çalışır. Doğrudan termal baskı ile yapılan barkot ve etiket zamanla bozuluyor. Termal transfer yazıcılar için ribon gereklidir ve bu ribon doğrudan yüzeye yakılır. Termal transfer yöntemi ile üretilen etiketler doğrudan termal transferle üretilen etiketlerden daha uzun süre bozulmadan kalabilirler.

Ribonlar koruyucu bir arka kaplama, bir film ve mürekkepten oluşur. Ribonun arka katmanı, baskı kafasını aşınmadan ve birikim oluşumundan aynı zamanda da baskı kafasından ısı dağılmasını önler. Isı, baskı kafasından yükselirken, film mürekkep için iyi bir termal iletkenlik sağlarken, aynı zamanda mürekkebin erimesini veya bulaşmasını önler. Mürekkep öncelikle wax ve resin özelliklerinden oluşur. Wax esaslı ribonlar ağırlıklı olarak genel amaçlıdır ve resin ribonlara göre daha ekonomiktir. Wax ve resin ribonları, bulaşmaya karşı direnç sağlar şekilde geliştirilmiştir. Resin ribonlar  mevcut en dayanıklı görüntüyü sağlar.

Etiket yazıcınız için doğru termal transfer ribon seçmeniz, termal transfer etiketlerinizin, yaptıgınız işin kalitesine ve dayanıklılığına uygun olmasını sağlayacaktır. Çoğu termal transfer yazıcıları için geçerli üç temel termal ribon türü vardır: Wax Ribon, Wax-Resin Ribon ve Resin Ribonlardır. Bu yazıda işiniz için hangi Ribon türünü kullanmanız uygun olacağı hakkında bilgi verilecektir.

Wax Ribon 

Wax termal transfer ribon düşük sıcaklıkta eriyebilen wax esaslı mürekkep ile kaplı ribon çeşididir.

Wax-Resin Ribon

Wax ve Resin karışımlı termal transfer ribon tamamen wax ve resin esaslı ribonların erime sıcaklığının arasında bir erime sıcaklığına sahiptir. Geniş bir malzeme yelpazesinde keskin ve berrak bir görüntü oluştururlar.

Resin Ribon

Resin termal transfer ribonlar saf resin bazlı mürekkeple kaplıdır. Çok daha yüksek sıcaklıkta erirler ve üzerine üzerine basıldığı malzemeye karışır ve aşırı dayanıklılık sağlarlar.

                                                                   

Telefon   : +90 (212) 297 78 79 (PBX)

E-Mail    :  info@elecom.com

30 Ocak 2017
965 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?